Descrierea functionala generala a aplicatiei

Aplicatia de informatizare a serviciilor de Stare Civila realizeaza toate operatiunile necesare pentru gestionarea corecta si rapida a actelor de stare civila, impreuna cu mentiunile si certificatele eliberate.

Functionand din anul 2009, lipsita de probleme si erori, mereu actualizata si intretinuta, aplicatia este considerata de multe voci avizate ca fiind cea mai performanta din acest domeniu, din toate punctele de vedere.

Aceasta aplicatie este conceputa ca un sistem independent, coerent si unitar, care inglobeaza la nivel de judet o "entitate" formata primariile din acel judet, optional incluzand si D.J.E.P., si la nivel de tara mai multe asemenea "entitati" care pot colabora intre ele instantaneu, si securizat.

Aplicatia stocheaza actele de nastere, casatorie, deces, permite cautari rapide, include foarte multe functiuni pentru optimizarea muncii, tipareste toate documentele din acest domeniu si este conceput ca un sistem centralizat la nivel de judet, toate primariile putand lucra oricand si neintrerupt in acest sistem.

La nivel de tara, este implementata colaborarea inter-judeteana, atunci cand un serviciu dintr-un judet solicita informatii despre o persoana din alt judet. Colaborarea inter-judeteana permite ca o persoana nascuta intr-o alta localitate sa poata fi inclusa rapid intr-un act de casatorie, spre exemplu, colegii beneficiind unii de munca celorlalti. De asemenea, verificarile se pot face instantaneu.

Aplicatia indeplineste toate cerintele profesionale si legale, iar faptul ca functioneaza fara probleme de atat de mult timp ii atesta calitatea realizarii.