Modul de organizare al aplicatiei

Aplicatia este conceputa pe arhitectura Client-Server, avand comunicarea dintre Clienti si Server comprimata si criptata, si stocarea datelor criptata de asemenea, pentru a se preveni accesul neautorizat la date.

Serverele se afla fizic in cladirile D.J.E.P., in conditii speciale de depozitare si acces, iar primariile si angajatii D.J.E.P. se conecteaza la Server cu ajutorul modulelor Client, prin Internet, respectiv prin reteaua locala. Este de asemenea posibila conectarea printr-o retea de tip VPN (Virtual Private Network).

Baza de date este pe 64 de biti si lucreaza cu tranzactii autentificate - informatiile se modifica sau nu, dar nu exista modificare partiala. Clientul nu ruleaza pe Server, ci solicita Serverului sa efectueze o operatiune. In baza de date se pot introduce virtualmente oricat de multe date este necesar.

Solutia oferita este completa, nu exista costuri sau eforturi suplimentare pentru programe de terta-parte, cum ar fi motoare de baze de date sau programe de arhivare. Aplicatia contine intern absolut tot ceea ce este necesar pentru a lucra, nu depinde de alte programe, si nu necesita management sau administrare ca aplicatie in sine (doar administrarea datelor, desigur). Tot ce este necesar este un sistem de operare si, preferabil, un antivirus.

Aplicatia are kit de instalare in limba romana, atat pentru Server, cat si pentru Client, si actualizarile se fac automat, odata cu actualizarea Serverului.